Vargattack på Kolmården!

Idag har det hänt en väldigt tragisk sak här i Sverige då en Djurvårdare blev attackerad av antingen av en eller en flock av vargar på Kolmården......... Ingen vet varför de gick till attack men en sak är klar och det är att kvinnan avled inne i varghänget.................. Det står inte inte helt klart än, men tanken finns att de kan bli så att vargarna tas bort från Kolmården och att inga parkgäster härdan efter får gå in till vargarna!!!

 

För ca 2 årsen fick vi på Sötåsen åka till Kolmården för att göra lite beteendestudier av Chimpanser, tigrar och nån anna apa. Men det som alla elever såg främst fram emot var att gå in och klappa det otroligt vackra vargarna. Det hade blivit som en tradition när man gjorde studiebesök där och var mycket uppskattat av allt och alla.

 

Jag tänker att vi hade en massa tur att den olyckani nte inträffa då nån av oss var inne där, givetvis inte kul att detta hände överhuvudtaget.......... Men nåt jag verkligen inte fattar är att de var ensama i varghängnet!?!?!?! Nåt man ska veta med djur oavsett storlek är att man aldrig ska lita på dem upp till 100% och Kolmården om nån borde ha koll på denna OTROLIGt viktiga fakta!!! Men sen så är vi som sagt i Sverige och bara detta är ett bevis på att vi brister på mycket och dagens händelse kostade en annans människas liv.................. Hoppas Kolmården tyckte det var värt det priset att man slarvar med säkerheten!!!