Vakna och reagera!

Som många av er var Pride förra veckan eller när det nu var och som ni vet är jag långt från en pride-person även om jag är hbtq själv, vilket är lite ironiskt, haha! Menar absolut inget illa utan mer att just det där inte fångat mitt intresse på samma sätt som många andra finner eller hur man ska säga?! :)

Men nu när allt hemskt har händ med hbtq-personer run om i världen har det fått mig tänka om, ganska ordentliget! Främst som trans-person är omständigheterna betydligt värre där än här... Det går knappt att gemföra min livsstil här i Sverige som i andra delar i världen. Där kan du bli påhoppad, trackasserad på gatan, få tänder och hår ut slitet... Varför?! jo för du inte är som alla andra och följer normen! Samma gäller homosexuella och det är verkligen vidrigt! Jag vet flera par som är homosexuella som inte är offentliga personer här i Sverige och som blir utsatta i sina enga hem där dom får lappar, saliv och även avföring inkastat i brevlådan...

Visserligen är det långt från vad många utomlands får stå ut med, men det är fortfarande inte okej! Jag tog lägenheten på Käpplunda och det var enbart för jag blev hotad och fick lappar och folk som kom mitt i natten... Vilket kanske inte alla vet, men min väg till dit jag är idag har varit enkel. Därför valde jag lägga 9000 på hyran för att få känna trygghet och bli behandlad som en människa.

Men alla har inte den förmågan eller den möjlighet, därför hoppas jag innerst inne att världen vaknar till av allt hemskt som sker världen runt och börjar tänka efter! Vi alla behövs på något annat sätt och det är ett faktum!